Úvod » TJ Leština z.s.

fotbalová revoluce

publikováno 28.12.2014 (aktualizováno 25.02.2015)

Zdravím všechny hráče a příznivce leštinské kopané. Posílám několik informací, které k vám z fotbalového prostředí už jistě pronikly.          Na svém  prosincovém zasedání výkonný výbor FAČR rozhodl o revoluční změně v administraci fotbalu ve všech soutěžích řízených fotbalovou asociací. Počínaje ročníkem 2015/2016 tedy dojde k těmto změnám.

Administrátoři zápisů o utkání - zápisy o utkání v klasické podobě, tedy psané ručně nebo tištěné na počítači končí. Budou se vyplňovat a evidovat pouze v elektronické podobě v počítači.  Před zahájením zápasu musí administrátor zápisu domácího oddílu vyhledat  na stránkách FAČR  konkrétní zápis následujícího zápasu a z databáze hráčů oddílu vybrat hráče připravené trenérem pro toto utkání, které přenese do zápisu.  Totéž má za povinnost administrátor hostujícího oddílu, kterému  domácí oddíl musí umožnit přístup k počítači. Po skončení zápasu a doplnění požadovaných údajů ze strany rozhodčího je zápis uzavřen a rozhodčí jej v této elektronické podobě odešle řídícímu orgánu soutěže.  Za formální správnost zápis potvrdí kapitáni přidáním koncovky svého rodného čísla ke svému jménu a rozhodčí. Všichni zainteresovaní do systému vstupují pod svým jedinečným heslem přiděleným fotbalovou asociací a v podstatě je to jejich elektronický podpis, kdykoliv dohledatelný.

Registrační průkazy v klasické podobě kartiček se od 1.7.2015 přestanou používat. Oddíly mají za povinnost do tohoto data elektronicky dodat do systému FAČR fotografie hráčů, které budou v databázi hráčů přiřazeny k jednotlivým jménům a případná kontrola ze strany rozhodčího bude probíhat pouze v elektronické databázi FAČR, případně v seznamu hráčů staženého z této databáze, kteří budou pro zápasy připraveni.

Registrace hráčů, přestupy, hostování atd. - také zde dochází k revoluční změně a značnému zjednodušení všech těchto operací.           Vše bude probíhat taktéž pouze v elektronické podobě. Administrátoři registrací v oddíle tak budou mít možnost jakoukoliv operaci provádět z klidu svého domova. Po elektronickém odeslání žádosti o jakoukoli hráčskou změnu se čeká pouze na elektronické schválení této žádosti od administrátora druhého oddílu, což může po dohodě proběhnout v řádu minut a bude vše vyřešeno.

Pro všechny operace nové administrace fotbalu tedy bude třeba od 1.7.2015 v každém oddíle internetové připojení v kabinách a počítač bez nutnosti tiskárny.

Náš oddíl má výhodu v tom, že fotbalovou asociací schváleného administrátora v mojí osobě  už rok má a pouze tedy musí doplnit a zaškolit další osoby tak, aby alespoň jeden administrátor zápisu byl vždy přítomen na každém zápase všech mužstev oddílu.

Tolik v zjednodušeném podání k tomu, co nás všechny v novém roce čeká. Přeji všem hodně zdraví a pohody.

Sekretář FO

Pavel Fiala

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery